Especial vins negres CLOS PONS – Roc Nu

Continuem amb l’especial de vins negres parlant de la temperatura de servei d’aquests vins. En molts casos hem escoltat que els negres es prenen a temperatura ambient, el que és una afirmació totalment falsa i dóna lloc a l’error de pensar que el vi negre no ha de refrigerar-se. Els vins negres necessiten tenir la temperatura adequada per equilibrar l’alcohol, l’acidesa i l’astringència, així com per poder obtenir les aromes i matisos en boca que el vi negre ens ofereix.

Per a això, és recomanable temperar de la següent manera els vins:

  • Els vins joves com el Jan Petit entre 13 i 14 graus
  • Els reserva com el Alges entre 15 i 16 graus
  • Els vins més complexos com el Roc Nu i 812 entre 17 i 18 graus.

Un ecològic amb caràcter Garrigues:

Roc Nu 2012.

Elaborat amb Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre, Roc Nu és un vi poderós, marcat per la seva tanicitat.

Les cepes ecològiques de la Pobla de Cérvoles, a uns 700 metres d’altura, es conreen sobre terreny rocós, el que imprimeix caràcter a aquest vi i li dóna nom, roca nua, la qual impera a la part més alta de Lleida.

Seleccionat en la pròpia vinya, el fruit de les millors parcel·les ecològiques seran la base per a l’elaboració d’aquest vi. Al celler, aquest vi és envellit durant catorze mesos en bótes noves i de primer any de roure francès, i la seva criança en ampolla és llarga, com ens anuncia ja la seva anyada en curs.

És un vi gras i vellutat, en nas presenta notes de fruita madura, compotes, torrefactes i anisats. De final llarg i ampli en el retrogust, deixa constància del seu pas imprimint amb decisió les notes del seu caràcter.