Ric en nutrients, totalment natural i respectuós amb el medi ambient.
L’oli d’oliva verge extra orgànic s’elabora a partir d’olives d’agricultura ecològica, sanes i en el seu punt òptim de maduració.
En els molins s´utiliza procediments mecànics o mitjans físics en condicions especialment controlades, que no produeixen alteracions a l’oli.
Podem definir l’agricultura ecològica com un sistema de producció agrària que es caracteritza per nodrir-se únicament dels recursos naturals dels quals disposa i la fi dels quals és l’obtenció de productes totalment orgànics.
S’evita l’ús de productes sintètics, com pesticides, herbicides i fertilitzants artificials, aconseguint d’aquesta forma obtindré productes orgànics, totalment naturals, a la vegada que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient. Tot això de manera sostenible i equilibrada.
El retorn cap a una alimentació amb productes naturals, que no pateixin processos industrials, ens ha portat a valorar l’alimentació orgànica com a part d’un procés de promoció de la salut i de prevenció de malalties tant metabòliques com immunològiques, entre les quals es troben l’obesitat, la diabetis, malalties cardiovasculars, al·lèrgies, entre d’altres.
Hem de tenir en compte que la nostra salut està relacionada directament amb els aliments que ingerim, “som el que mengem”, pel que els aliments que optimitzin la relació entre alimentació i salut, proporcionant beneficis per la qualitat de vida del consumidor i reduint el seu risc a patir malalties, són el repte del segle XXI.
Advantages offered by organic EVOO
Els principals avantatges, no només per la nostra salut sinó també per al medi ambient, són:
•Totalment natural: El cultiu d’aquest oli segueix un procés de poc conreu i allunyat d’elements externs, això fa que aquest producte conservi la seva composició primària. Els productes ecològics maduren i acumulen nutrients en forma natural. És suc d’oliva cent per cent i per tant conserva totes les qualitats pròpies d’aquest fruit.
•Sabor pur: En conservar intactes totes les propietats del fruit, aporta una major intensitat en el seu sabor aromàtic. Això també és perquè la seva recol·lecció és en el moment adequat i la seva mòlta és en el mateix dia, perquè el fruit no perdi les seves qualitats.
•Beneficiós per a la salut: A la multitud d’efectes beneficiosos del OOVE ja coneguts, s’uneix el fet d’estar lliure de pesticides i altres productes químics, agents que poden ser nocius pel nostre organisme.
•Respectuós amb el medi ambient: El cultiu ecològic de l’oliva, com el de qualsevol altre producte ecològic, segueix uns procediments d’aprofitament dels recursos naturals i sense ús de productes químics, per la qual cosa es produeix el mínim impacte ambiental, mantenint així l’equilibri al nostre entorn natural.
•Traçabilitat garantida: La producció de qualsevol aliment compta amb una traçabilitat, però si a més afegim els rigorosos controls que sosté l’agricultura ecològica, ens trobem davant un producte de traçabilitat garantida.
•Qualitat certificada: El que els aliments estiguin certificats estableix una tranquil·litat en el consumidor. Les Comunitats Autònomes són les encarregades del control i certificació dels productes del cultiu ecològic a través d’autoritats o organismes establerts per aquestes. El logotip i el sistema d’etiquetatge és el que garanteix al consumidor que el producte que compra és ecològic.