Millora el sistema immune amb el nostre oli cítric de llimona

L’oli d’oliva verge extra cítric de llimona s’elabora a partir d’un premsatge en fred de llimones fresques juntament amb les olives, amb la finalitat de preservar la majoria de qualitats i propietats de l’oli essencial d’aquest cítric.

El resultat és un producte que presenta múltiples propietats que beneficien el benestar general, ajuden a millorar la nostra salut mental i física i afavoreixen l’equilibri emocional.

L’oli d’oliva verge extra i la llimona són dos súper aliments. L’oli d’oliva és excel·lent pel cor i per mantenir el colesterol sota control, i l’oli essencial de llimona millora el nostre sistema immunitari, és antioxidant i eleva el nostre estat d’ànim.

La infusió de l’oli d’oliva verge extra amb l’oli essencial de la llimona és una excel·lent manera de reforçar les propietats nutricionals de cadascun, aconseguint un benefici major pel nostre organisme, a més d’afegir sabor i condiment addicional als plats.

A més, la infusió de petites quantitats d’oli essencial de llimona a l’oli d’oliva verge extra el protegeix del procés oxidatiu, incrementant la seva vida útil. L’estabilitat oxidativa de l’oli d’oliva verge extra infusionat s’incrementa gràcies a les substàncies antioxidants de la llimona.

Propietats i beneficis de l’oli essencial de llimona

  • El component principal de l’oli essencial de llimona és el limonè, pertanyent al grup dels terpens, en concret al dels limonoides, que constitueixen una de les més amplies classes de compostos funcionals i fitonutrients (1), funcionant com antioxidants. D’aquesta manera, protegeixen als lípids, a la sang i a altres fluids corporals de l’atac de radicals lliures.
  • La propietat de l’oli essencial de llimona més important és la d’augmentar la producció de glòbuls blancs, que són els encarregats de protegir i defensar el cos de substàncies alienes perjudicials o infeccioses, reforçant així el sistema immunològic.
  • Altres de les propietats més populars de l’oli essencial de llimona són les antisèptiques i diürètiques. Aquestes propietats ajuden a contrarestar l’acidesa de l’estómac, evitar hemorràgies i alleujar úlceres gàstriques. Els seus efectes digestius afavoreixen la regulació del procés de digestió i l’eliminació de substàncies de rebuig.
  • Per últim, les propietats antidepressives de l’oli essencial de llimona el converteixen en un dels olis essencials ideals per millorar l’estat d’ànim i afavorir l’equilibri emocional. També ajuda a millorar la concentració i relaxació mental.
A part del oli cítric de llimona, també disposem de l’oli d’oliva verge extra de collita tardana infusionat amb llimona, on gaudim de les mateixes propietats esmentades amb un sabor més delicat i dolç

VOCABULARI(1) Fitonutrients: també coneguts com fitoquímics, són compostos propis dels vegetals que aporten diversos beneficis a l’organisme, estan relacionats d’alguna forma amb els pigments dels vegetals i es troben en general en els aliments frescos, extractes de fruites i verdures i olis premsats en fred.