JANIROC, una joia del món

Janiroc, una joya del mundo

L’últim projecte en el que PONS ha estat treballant ha estat la creació d’aquest nou oli d’oliva verge extra inèdit, elaborat exclusivament de les 1.000 oliveres que tenim plantades en el nostre Jardí Varietal.

Jardí Varietal, centre empíric de Pons per la investigació varietal de l’olivera

El Jardí Varietal, que es va plantar al 2003 a 500m per sobre del nivell del mar sobre sòls calcaris, ha estat la base per treballar amb els nous cultius d’olivera que la Família Pons ha cultivat en el territori. Amb la gelada del 2001 i fins al 2019, el jardí ha estat el centre empíric de Pons per investigar sobre l’adaptació i resultat de diferents varietats d’oliveres en cultiu ecològic al nostre territori. Han estat 17 anys d’estudi per passar a elaborar aquest producte exclusiu.

Més de 200 varietats d’arreu del món conreades a les finques de la família Pons a l’Albagés donen vida a JANIROC, un
oli que rendeix tribut a la cinquena generació de la família.

Janiroc, un extra verge inèdit

Es tracta d’un oli de collita primerenca, elaborat amb oliva molt fresca que dóna un rendiment del 14% i que ens ofereix una producció limitada. El resultat és un oli de color daurat amb una acidesa de 0,15% i un alt nivell d’àcid oleic i polifenols. Un oli amb una gran fragància i perfum, de tast delicat i subtil amb un flaix final de vida i un màgic toc de picant equilibrat que el fa vibrant i llarg, fet que plena de vida qualsevol creació culinària.

Aquest oli és una joia del món. És un tribut a la cinquena generació de la família Pons, una nissaga de productors d’oli d’oliva que amb el JANIROC inicia una nova col.lecció d’olis excepcionals fruit del treball de tota una família.