El consum diari d´una cullerada d´oli d´oliva al dia redueix el risc d ‘alzheimer, segons un ampli estudi científic

És cert que l’oli d’oliva s’ha convertit en un producte indispensable en la nostra dieta gràcies, en gran mesura, als efectes positius sobre la nostra salut. La gran majoria dels olis de PONS es caracteritzen per tenir un alt nivell de polifenols. Aquest, juntament amb Àcids grassos, vitamines, són responsables dels seus beneficis, fent que el consum sigui més que recomanable. Sempre s’ha parlat dels seus beneficis per la nostra salut coronària, entre les propietats saludables per al nostre organisme, destaquen el seu efecte cardioprotector, control del colesterol, poderós antioxidant i anticancerigen, però la cosa no s’acaba aquí.

Ara equip de científics de la prestigiosa universitat de Harvard, als Estats Units, ha seguit l’evolució mèdica de 90.000 homes i dones durant 30 anys i aquest ha estat l’interessant resultat: les persones que prenien més de mitja cullerada d’oli d’oliva, cada dia, van registrar un terç menys de morts per Alzheimer i altres demències senils.

Entre els participants en la investigació hi havia gairebé 60.600 dones que havien participat al Nurses’ Health Study entre 1990 i 2018, i gairebé 32.000 homes que havien estat a l’Health Professionals’ Follow-Up Study durant el mateix període de temps. El primer estudi va investigar els factors de risc de les principals malalties cròniques entre les dones d’Amèrica del Nord, mentre que el segon indaga en els mateixos temes però en el cas dels homes.

Els autors de la darrera investigació van avaluar la dieta dels participants -que tenien una edat mitjana de 56 anys a l’inici de l’estudi- cada quatre anys mitjançant un qüestionari. L’equip també va revisar la qualitat de la dieta mitjançant l’índex alternatiu d’alimentació saludable, que assigna puntuacions a aliments i nutrients predictius de malalties cròniques. Com més alta sigui la puntuació en aquest índex, millor. “El nostre estudi reforça les pautes dietètiques que recomanen olis vegetals com l’oli d’oliva i suggereix que aquestes recomanacions no només donen suport a la salut del cor sinó també potencialment a la salut del cervell“, explica Anne-Julie Tessier, investigadora a l’Escola de Salut Pública TH Chan de Harvard.

PONS Selecció Familiar Arbequina AOVE Garrafa 5L

Aquesta nova investigació científica demostra que consumir oli d’oliva en lloc de greixos d’origen animal com ara la mantega o la margarina millora la salut tant del nostre cor com del nostre cervell.

Els possibles beneficis de l’oli d’oliva per a la salut cerebral podrien ser deguts als compostos antioxidants que poden travessar la barrera hematoencefàlica, afectant directament el cervell, segons els investigadors. La investigació suggereix que les persones que usen oli d’oliva, de manera regular, en lloc de greixos animals o processats tendeixen a tenir dietes més saludables en general.

Això pot suggerir que loli doliva té propietats que són excepcionalment beneficioses per a la salut del cervell.

Portant l’estudi als nostres olis d’oliva, per exemple, des del punt de vista nutricional, la varietat estrella dels olis d’oliva Verge Extra de Pons, Arbequina es caracteritza per presentar un contingut mitjà en àcid oleic i un alt nivell d’àcids grassos essencials com són el linoleic i linolènic, que li confereix la seva fluïdesa característica i els beneficis per a la salut. Però no és un secret que aquesta sigui l’única varietat dels olis d’oliva Verge Extra de Pons que ofereixi excel·lents virtuts nutricionals i saludablen, n’hi ha més, i en parlarem en propers articles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *