Verema 2021, amb bones previsions a nivell de volum i qualitat

A Clos Pons ens trobem enmig de la campanya de la verema i les previsions de collita son millors que l’any passat.

Vam començar la verema l’última setmana d’Agost amb la varietat Albarinyo, amb la que produim el nostre vi blanc Sisquella, va ser la varietat que venia més avançada aquest any. Es tracta d’un inici habitual en aquesta zona, ja que normalment es comença la recol·lecció del raïm a finals d’Agost.

La campanya passada va venir marcada per les inclemències meteorològiques, el que va reduir la producció en gairebé un 50%. La gelada en fase de floració, la posterior pedregada al maig i un excés de pluja van ser les causants d’aquesta reducció. Aquest any, en canvi, el temps ha estat molt més favorable, per la qual cosa s’espera arribar al 90% de la producció. 

Estem veremant les varietats blanques, amb una excel·lent qualitat i amb volums per sobre de la nostra mitjana d’altres anys, de manera que l’anyada 2021 en blancs serà molt bona.

Quines ganes tenim de veure com evolucionaran els nostres vins de l’anyada 2021!

En uns dies començarem també amb les varietats negres, que estan tenint maduracions més llargues. L’anyada 2021 destaca per la seva ràpida brotació a causa de l’hivern no molt fred d’aquest any, amb una primavera amb pluja i fresca i un estiu en general suau.