15 PAX - Temps 90 min.
Útils: Bol, corró, paella parisien, barnilles i cullerot de fusta
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
En un bol batem els ous.
Afegim 40 ml. d’oli Pons Selección Familiar OOVE Arbequina.
Seguim batent amb les barnilles i afegim el sucre, la sal, l’anís i la matafaluga.
Afegim a poc a poc la farina mentre remenem amb un cullerot.
Quan la massa comença a espessir podem pastar amb les mans.
Seguim treballant la massa amb les mans fins que sigui espessa. Ho sabem quan agafant-la amb les mans no se’ns queda enganxada als dits.
Deixem reposar la massa en un lloc fresc i sec, tapada amb un drap.
Un cop reposada fem boles d’uns 40 g.
Estirem les boles ben fines amb un corró empolsinat amb farina.
Les orelletes de 40 gr ens faran un diàmetre d’uns 20 cm i una amplada d’1 mm.
Preparem l’oli de fregir Pons Selección Familiar OOVE Arbequina a 180ºC.
Submergim les orelletes crues i donem la volta amb una escumadora de forat ample.
Quan la massa s’enrosseix i queda cruixent, retirem de l’oli.
Disposem l’orelleta sobre un paper absorbent.
Empolvorem immediatament amb sucre per ambdues cares.
Un cop fredes a temperatura ambient, amanim les orelletes amb un bon raig d’oli Pons Cítric amb Mandarina.
Antigament les orelletes s’estiraven a sobre un drap en el genoll de qui les elaborava.
Ingredients
Directions
En un bol batem els ous.
Afegim 40 ml. d’oli Pons Selección Familiar OOVE Arbequina.
Seguim batent amb les barnilles i afegim el sucre, la sal, l’anís i la matafaluga.
Afegim a poc a poc la farina mentre remenem amb un cullerot.
Quan la massa comença a espessir podem pastar amb les mans.
Seguim treballant la massa amb les mans fins que sigui espessa. Ho sabem quan agafant-la amb les mans no se’ns queda enganxada als dits.
Deixem reposar la massa en un lloc fresc i sec, tapada amb un drap.
Un cop reposada fem boles d’uns 40 g.
Estirem les boles ben fines amb un corró empolsinat amb farina.
Les orelletes de 40 gr ens faran un diàmetre d’uns 20 cm i una amplada d’1 mm.
Preparem l’oli de fregir Pons Selección Familiar OOVE Arbequina a 180ºC.
Submergim les orelletes crues i donem la volta amb una escumadora de forat ample.
Quan la massa s’enrosseix i queda cruixent, retirem de l’oli.
Disposem l’orelleta sobre un paper absorbent.
Empolvorem immediatament amb sucre per ambdues cares.
Un cop fredes a temperatura ambient, amanim les orelletes amb un bon raig d’oli Pons Cítric amb Mandarina.
Antigament les orelletes s’estiraven a sobre un drap en el genoll de qui les elaborava.
I actualment, també les estirem damunt d’un drap al genoll
Les bones tradicions no s’han de perdre mai!