15 PAX - Temps 90 min.
Útils: Bol, corró, paella parisien, barnilles i cullerot de fusta
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
500 g Farina
4 Ous
150 g Sucre
5 g Sal
10 g Anís sec
3 g Matafaluga
Maridem:
ELABORACIÓ
2Afegim 40 ml. d’oli Pons Selección Familiar OOVE Arbequina.
3Seguim batent amb les barnilles i afegim el sucre, la sal, l’anís i la matafaluga.
4Afegim a poc a poc la farina mentre remenem amb un cullerot.
5Quan la massa comença a espessir podem pastar amb les mans.
6Seguim treballant la massa amb les mans fins que sigui espessa. Ho sabem quan agafant-la amb les mans no se’ns queda enganxada als dits.
7Deixem reposar la massa en un lloc fresc i sec, tapada amb un drap.
8Un cop reposada fem boles d’uns 40 g.
9Estirem les boles ben fines amb un corró empolsinat amb farina.
10Les orelletes de 40 gr ens faran un diàmetre d’uns 20 cm i una amplada d’1 mm.
11Preparem l’oli de fregir Pons Selección Familiar OOVE Arbequina a 180ºC.
12Submergim les orelletes crues i donem la volta amb una escumadora de forat ample.
13Quan la massa s’enrosseix i queda cruixent, retirem de l’oli.
14Disposem l’orelleta sobre un paper absorbent.
15Empolvorem immediatament amb sucre per ambdues cares.
16Un cop fredes a temperatura ambient, amanim les orelletes amb un bon raig d’oli Pons Cítric amb Mandarina.
Observacions
17Antigament les orelletes s’estiraven a sobre un drap en el genoll de qui les elaborava.
Ingredients
500 g Farina
4 Ous
150 g Sucre
5 g Sal
10 g Anís sec
3 g Matafaluga
Maridem:
Directions
2Afegim 40 ml. d’oli Pons Selección Familiar OOVE Arbequina.
3Seguim batent amb les barnilles i afegim el sucre, la sal, l’anís i la matafaluga.
4Afegim a poc a poc la farina mentre remenem amb un cullerot.
5Quan la massa comença a espessir podem pastar amb les mans.
6Seguim treballant la massa amb les mans fins que sigui espessa. Ho sabem quan agafant-la amb les mans no se’ns queda enganxada als dits.
7Deixem reposar la massa en un lloc fresc i sec, tapada amb un drap.
8Un cop reposada fem boles d’uns 40 g.
9Estirem les boles ben fines amb un corró empolsinat amb farina.
10Les orelletes de 40 gr ens faran un diàmetre d’uns 20 cm i una amplada d’1 mm.
11Preparem l’oli de fregir Pons Selección Familiar OOVE Arbequina a 180ºC.
12Submergim les orelletes crues i donem la volta amb una escumadora de forat ample.
13Quan la massa s’enrosseix i queda cruixent, retirem de l’oli.
14Disposem l’orelleta sobre un paper absorbent.
15Empolvorem immediatament amb sucre per ambdues cares.
16Un cop fredes a temperatura ambient, amanim les orelletes amb un bon raig d’oli Pons Cítric amb Mandarina.
Observacions
17Antigament les orelletes s’estiraven a sobre un drap en el genoll de qui les elaborava.
ORELLETES AMB OLI CÍTRIC DE MANDARINA
I actualment, també les estirem damunt d’un drap al genoll
Les bones tradicions no s’han de perdre mai!