ESPECIAL NADAL – MOLL ROSTIT, SHIMEJI I ORTIGUETES

CategoryDifficultyBeginner
Total Time40 mins

  5 PAX - Temps 40m 



INGREDIENTS

 2 ossos de jarret de vedella tallats en transversal
 16 ortiguetes fresques
 100 g shimeji
 farina de blat
 Sal
 Pebre negre
Maridamos:


ELABORACIÓ

1

Submergim els ossos en aigua freda durant dues hores a la nevera per tal que quedin blancs

2

Sequem els ossos i els salpebrem. Disposem en una safata de forn amb el tall cap amunt

3

Amanim amb un rajolí d'Oli VE Sel Familiar Arbequina Pons i afegim al forn preescalfat a 175/180ºC a la part mitja.

4

Mentre els ossos rosteixen, netegem i confitem el shimehi en l'oli d'all amb un polsim de sal i pebre en una paella a foc mig durant 10 minuts i reservem

5

Ara ens toca netejar i fregir les ortiguetes amb compte.

6

Les passem a sota de l'aixeta amb aigua freda remenant constantment per treure terra i/o impureses (trocets d'alga...) amb uns guants per no urticar-nos

7

Preescalfem l'oli d'oliva a 180ºC

8

Escorrem bé les ortiguetes, les enfarinem i les fregim fins que pugin surant a la superfície de l'oli i estiguin ben cruixents externament. No cal salar ja que tenen un gust yodat intens.

Emplatem:
9

A sobre d'un plat disposem el moll de l'òs rostit. Podem estabilitzar sobre sal.

10

A sobre del moll posem els shimehis i amanim amb l'oli de tòfona.

11

Acabem amb les ortiguetes ben cruixents


 

Ingredients

 2 ossos de jarret de vedella tallats en transversal
 16 ortiguetes fresques
 100 g shimeji
 farina de blat
 Sal
 Pebre negre
Maridamos:

Directions

1

Submergim els ossos en aigua freda durant dues hores a la nevera per tal que quedin blancs

2

Sequem els ossos i els salpebrem. Disposem en una safata de forn amb el tall cap amunt

3

Amanim amb un rajolí d'Oli VE Sel Familiar Arbequina Pons i afegim al forn preescalfat a 175/180ºC a la part mitja.

4

Mentre els ossos rosteixen, netegem i confitem el shimehi en l'oli d'all amb un polsim de sal i pebre en una paella a foc mig durant 10 minuts i reservem

5

Ara ens toca netejar i fregir les ortiguetes amb compte.

6

Les passem a sota de l'aixeta amb aigua freda remenant constantment per treure terra i/o impureses (trocets d'alga...) amb uns guants per no urticar-nos

7

Preescalfem l'oli d'oliva a 180ºC

8

Escorrem bé les ortiguetes, les enfarinem i les fregim fins que pugin surant a la superfície de l'oli i estiguin ben cruixents externament. No cal salar ja que tenen un gust yodat intens.

Emplatem:
9

A sobre d'un plat disposem el moll de l'òs rostit. Podem estabilitzar sobre sal.

10

A sobre del moll posem els shimehis i amanim amb l'oli de tòfona.

11

Acabem amb les ortiguetes ben cruixents

Notes

ESPECIAL NADAL – MOLL ROSTIT, SHIMEJI I ORTIGUETES