Oli de romaní, un bon antioxidant per cuidar-te aquest estiu

El romaní es una de les plantes més característiques de la zona de Lleida i del Mediterrani, se’n pot trobar fàcilment en qualsevol marge ja que s’adapta molt bé al clima sec de la nostra zona i les seves aromàtiques fulles s’han vingut utilitzant des de fa molts anys per les seves propietats curatives així com també culinàries.

Propietats i beneficis del romaní

El romaní és ric en fibra dietètica i àcid fòlic. Aporta vitamines A, E, C i del grup B. També és font de minerals, com el potassi, calci, ferro, coure, manganès i magnesi.
Dos dels ingredients més importants presents en el romaní, responsables de moltes de les accions terapèutiques són l’àcid cafeic i l’àcid rosmarínic, ambdós potents agents antioxidants i antiinflamatoris.
Així, els beneficis que ens aporta el romaní són:
  • Efecte antiinflamatori: És efectiu per reduir la inflamació que pot contribuir a l’asma, les malalties del fetge i del cor. Actua en l’aparell múscul-esquelètic combatin el dolor en malalties com l’artritis i l’artrosi i disminuint de manera natural la resposta inflamatòria en la pràctica d’activitats esportives, ja que inhibeix les encimes causants del dolor i la inflamació en el cos.
  • Efecte antioxidant i anticancerós: Els antioxidants continguts en el romaní també ajuden a protegir les cèl·lules del cos de mal causat pels radicals lliures. També és una rica font de vitamina E, un altre poderós antioxidant que contribueix a potenciar aquesta qualitat. D’aquesta manera, el romaní ajuda a disminuir el risc de malalties oncològiques.
  • Propietats per l’aparell digestiu: Estimula la funció biliar, afavorint als processos de digestió. Per això és molt útil consumir-lo quan es tenen problemes com estrenyiment o digestió lenta. També posseeixen propietats carminatives, estimulant l’eliminació de gasos acumulats en el tub digestiu.

Oli d’oliva verge extra infusionat amb romaní

L’oli d’oliva verge extra infusionat amb romaní s’elabora macerant fulles d’aquesta planta a l’oli amb la finalitat de millora el valor nutritiu, enriquir les característiques sensorials i augmentar la seva vida útil.
L’OOVE infusionat amb romaní és un amaniment d’alta qualitat nutricional ideal per incorporar a la nostra alimentació, ja que el conegut efecte càrdio-protector de l’oli
d’oliva, entre altres qualitats, s’uneixen les excel·lents propietats antiinflamatòries i antioxidants del romaní, que reforcen el sistema immunològic, incrementant així els
beneficis per a la salut.
Aquest verge extra infusionat serà ideal per utilitzar-lo per finalitzar plats de carns blanques com aus o conills, així com també amb peix i marisc com el bacallà i uns llagostins a la planxa.