Especial vins negres CLOS PONS – Jan Petit

Durant l’hivern i amb el fred ens ve de gust preparar plats amb una major càrrega calòrica i acords amb la temperatura, com poden ser els guisats, carns, sopes o cremes. Aquest tipus de cuina marida excel·lentment bé amb el vi negre, ja que, a més, els tanins aportats per aquest tipus de vi ajuden a dissoldre la grassa de l’aliment durant tot el procés digestiu.

En aquest primer especial de vins negres, descobrirem el nostre vi més jove:

Jan Petit 2017.

Aquest vi s’elabora amb les varietats de Syrah i Garnatxa, de les vinyes de Clos Pons de l’Albagés, a una altitud de 500 metres.

És un vi envellit en bóta de roure francès i americà durant quatre mesos, el que li transfereix lleugeres notes de roure deixant que el caràcter afruitat més pur s’expressi en tota la seva essència. A més, com tots els vins de Clos Pons, Jan Petit passa un temps en ampolla abans de ser comercialitzat, per això l’anyada en curs és la del 2017.

Amb un atractiu color robí i una vora porpra, Jan Petit mostra un caràcter fruitat primari brillant amb notes de maduixes, cireres i prunes.

En boca és fresc, vital i intens, el nostre Jan Petit té una textura equilibrada, suau i deixa una sensació molt agradable.