Seguint amb l’especial de vins blancs, en aquest capítol us volem parlar dels blancs de guarda, ideals per nits d’estiu més fresques, quan la temperatura del dia baixa i ve més de gust plats més elaborats com peixos, guisats o carns blanques.
Aquí és on els vins de guarda poden ser l’acompanyant perfecte per aquests àpats, ja que són vins als quals la fusta els atorga més volum, i fa que es tornin més cremosos, densos i persistents.
El vi blanc de guarda més especial del celler CLOS PONS
ROC DE FOC 2013
Elaborat 100% amb la varietat Macabeu, molt propia de la tradició vitivinicola de la D.O. Costers del Segre, es un blanc complex que es mostra llarg i amable, i destaca pel seu cos i untuositat.
Es un vi premsat lentament sense derrapar, fermentat i criat sobre les seves lies durant dotze mesos en grans “bucois” de roure francès. En nas es fresc i sutil, amb tocs de flors blanques i anisats.
En el següent video, el nostre enòleg Martí Magriñà ens detalla el que fa únic aquest vi:
Les pedres del nostre terrer i el foc del clima de Lleida donen caràcter i equilibri al Roc de Foc.
Roc de Foc és un vi sorprenent que entra dins d’aquella gamma de vins blancs per a amants del vi negre.