Oli d’Oliva Verge Extra · Orgànic ·

Ric en nutrients, totalment natural i respectuós amb el medi ambient.

L’Oli d’Oliva Verge Extra (AOVE) orgànic s’elabora a partir d’olives d’agricultura ecològica, sanes i al punt òptim de maduració.

A les almàsseres s’utilitzen procediments mecànics o medis físics en condicions especialment controlades, que no produeixen alteració de l’oli. Podem definir l’agricultura ecològica com un sistema de producció agrària que es caracteritza per valdre’s únicament dels recursos naturals de què disposa i la finalitat dels quals és l’obtenció de productes totalment orgànics.

S’evita l’ús de productes sintètics, com ara pesticides, herbicides i fertilitzants artificials, aconseguint així obtenir productes orgànics, totalment naturals, alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient. Tot això de manera sostenible i equilibrada.

La tornada cap a una alimentació amb productes naturals, que no pateixin processos industrials, ens ha portat a valorar l’alimentació orgànica com a part d’un procés de promoció de la salut i de prevenció de malalties tant metabòliques com immunològiques, entre les quals hi ha l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars, les al·lèrgies, entre d’altres. Hem de tenir en compte que la nostra salut està relacionada directament amb els aliments que ingerim, “som el que mengem”, per la qual cosa els aliments que optimitzin la relació entre alimentació i salut, proporcionant beneficis per a la qualitat de vida del consumidor i reduint-ne el risc a patir malalties són el desafiament del segle XXI.

Avantatges que ofereix l’AOVE orgànic.

Els seus principals avantatges, no només per a la nostra salut sinó també per al medi ambient, són:

  • Totalment natural: El cultiu d’aquest oli segueix un procés de poc cultiu i allunyat d’elements externs, això fa que aquest producte en conservi la composició primària. Els productes ecològics maduren i acumulen nutrients de forma natural. És suc d’oliva cent per cent i, per tant, conserva totes les qualitats pròpies d’aquest fruit.
  • Sabor pur: En conservar intactes totes les propietats del fruit, aporta una major intensitat en el sabor aromàtic. Això també és degut al fet que la seva recol·lecció és en el moment adequat i la seva mòlta és el mateix dia, perquè el fruit no perdi les seves qualitats.
  • Beneficiós per a la salut: A la multitud d’efectes beneficiosos de l’AOVE ja coneguts, s’hi uneix el fet d’estar ric en polifenols i antioxidants, que promouen una bona salut.
  • Respectuós amb el medi ambient: El cultiu ecològic de l’oliva, com qualsevol altre producte ecològic, segueix uns procediments d’aprofitament dels recursos naturals i sense ús de productes químics, per la qual cosa es produeix el mínim impacte ambiental, mantenint així l’equilibri en el nostre entorn natural.
  • Traçabilitat garantida: La producció de qualsevol aliment compta amb una traçabilitat, però si a més afegim els controls rigorosos que sosté l’agricultura ecològica, ens trobem davant d’un producte de traçabilitat garantida.
  • Qualitat certificada: El fet que els aliments estiguin certificats estableix una tranquil·litat en el consumidor. Les comunitats autònomes són les encarregades del control i la certificació dels productes del cultiu ecològic a través d’autoritats o organismes establerts per aquestes. El logotip i el sistema d’etiquetatge és allò que garanteix al consumidor que el producte que compra és ecològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *