JANIROC Lecciana Orgànic, un oli de gran personalitat

En el món de l’oli d’oliva verge extra, el JANIROC Lecciana Orgànic com una joia culinària i una novetat en el sector, rendint homenatge a la tradició, la innovació i la qualitat que han definit la família Pons durant generacions. Aquest exquisit oli d’oliva verge extra, homenatge a la cinquena generació de Pons, representa, a més d’una novetat fruit d’anys de recerca, l’essència mateixa de l’excel·lència orgànica.

Orígens

El Jardí Varietal de Pons, que es va plantar el 2003 a 500 m sobre el nivell del mar i sobre sòls calcàrees, ha estat la base per treballar amb els nous cultius d’olivera que la Família Pons ha conreat en el territori. Amb la gelada del 2001 i fins al 2019, el jardí ha estat el centre empíric de Pons per investigar sobre l’adaptació i el resultat de diferents varietats d’oliveres en cultiu ecològic al nostre territori.

Com a resultat d’aquesta investigació, és la fermesa aposta de PONS per aquesta varietat d’olivera, un arbre vigorós, resistent i flexible que té com a particularitat la producció d’olives en grapat, i una oliva de bon tamany amb bon contingut en àcid oleic. A dia d’avui, PONS disposa d’una de les majors plantacions de Lecciana del món amb un total de 80 hectàrees (130.000 oliveres).

Procés de Producció

Es tracta d’una varietat de maduració molt primerenca que permet elaborar olis verge extra de primera collita durant el mes de setembre, per tant estem parlant d’un oli de collita altament primerenca, elaborat amb oliva molt prematura.

L’extracció de l’oli d’oliva es realitza en fred, ja que és un procés clau per preservar la qualitat i les propietats nutricionals de l’oli. És important destacar que el procés d’extracció en fred implica mantenir la temperatura del procés per sota dels 26 °C per preservar les qualitats organolèptiques i nutricionals de l’oli, com ara el seu aroma, sabor i contingut d’antioxidants. Aquest mètode d’extracció en fred és fonamental per a l’obtenció d’olis d’oliva verge extra de qualitat extrema.

Cada pas del procés de producció, des de la collita fins a l’extracció, es porta a terme amb el màxim respecte per la naturalesa i la tradició.

Perfil de sabor i característiques distintives

Un oli molt herbaci i afruitat, amb clars tocs de picant i una dolçor ametllada única. Parlem d’un oli amb picant intens i amb notes intenses i elegants, amb un equilibri entre el cítric de la poma i la dolçor del plàtan, ideal per gaudir-lo en diferents aplicacions en cru.

La seva baixa acidesa i excel·lent estabilitat organolèptica el converteixen en un acompanyament perfecte per a amanides de pasta i llegums, elaboració de salses, amaniment de peixos, carns, amanides de fruita i ús en cru amb pa.

Beneficis per la salut i propietats antioxidants 

El que distingeix veritablement a JANIROC Lecciana Orgànic és el seu excepcional contingut de polifenols, amb més de 450 mg/kg. Aquests compostos naturals no només aporten a l’oli les seves propietats antioxidants i antiinflamatòries, sinó que també s’investiga el seu potencial efecte anticancerigen. Els polifenols presents en aquest oli protegeixen els lípids sanguinis contra el dany oxidatiu, contribuint així a una salut cardiovascular òptima i a un benestar general.

Una elecció conscient i sostenible

En triar JANIROC Lecciana Orgànic no només estàs optant per un oli d’oliva verge extra de la més alta qualitat, sinó que també estàs recolzant pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. La dedicació de la família PONS a la qualitat i l’excel·lència es reflecteix en cada ampolla, oferint-te no només un producte culinari excepcional, sinó també la garantia d’una elecció innovadora, conscient i sostenible. Un homenatge a la dedicació, la passió i el llegat d’una família compromesa amb l’excel·lència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *