Una dieta rica en oli d’oliva ha demostrat tenir beneficis significatius per a la salut cerebral

Una dieta rica en oli d’oliva redueix el risc d’Alzheimer. L’oli d’oliva, especialment l’oli d’oliva verge extra, ha demostrat tenir beneficis significatius per a la salut cerebral i podria ajudar a reduir el risc de desenvolupar demència, inclòs l’Alzheimer. A continuació, et presentem alguns punts clau sobre aquest tema:

Estudi Predimed: L’estudi Predimed (Prevenció amb Dieta Mediterrània) és un dels assaigs més destacats que ha investigat els efectes de l’oli d’oliva en la salut cerebral. Publicat al Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry, aquest estudi va demostrar que una dieta mediterrània enriquida amb oli d’oliva verge extra va reduir el risc de deteriorament cognitiu lleu i demència.

Antioxidants i propietats antiinflamatòries: L’oli d’oliva conté antioxidants i compostos antiinflamatoris, com els polifenols, que poden tenir un impacte positiu en la salut cerebral. Aquests compostos protegeixen les cèl·lules nervioses de l’estrès oxidatiu i la inflamació, processos associats amb el desenvolupament de l’Alzheimer.

Àcids grassos monoinsaturats: Els àcids grassos monoinsaturats presents en l’oli d’oliva, especialment l’àcid oleic, també han estat objecte d’estudis que suggereixen beneficis en la salut cerebral. Aquests àcids grassos poden millorar la funció vascular i reduir el risc de malalties cardiovasculars, que al seu torn estan vinculades al deteriorament cognitiu.

Efectes en la proteïna tau: Investigacions han demostrat que l’oli d’oliva pot influir en l’acumulació de la proteïna tau, una característica comuna en els cervells de les persones amb Alzheimer. Es creu que els components de l’oli d’oliva poden ajudar a reduir la formació d’embolics neurofibril·lars associats amb la malaltia.

Regulació de la inflamació cerebral: La inflamació crònica al cervell està implicada en l’Alzheimer. Estudis han suggerit que els compostos de l’oli d’oliva poden modular la inflamació cerebral, contribuint així a la prevenció de malalties neurodegeneratives.

En resum, incloure oli d’oliva verge extra en la dieta podria ser beneficiós per a la salut.
cerebral i reduir el risc de demència. És important recordar que una dieta equilibrada i altres factors d’estil de vida també exerceixen un paper crucial en la prevenció de malalties neurodegeneratives. Així que no dubtis a gaudir d’una bona cullerada d’aquest saludable oli!
En l’estudi Predimed, que se centra en la prevenció amb dieta mediterrània, es recomana el consum d’entre quatre i cinc cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra al dia a Espanya.
Això és significativament més que els 7 grams diaris considerats com a consum elevat als EUA. L’estudi va demostrar un millor rendiment cognitiu en persones amb una dieta rica en oli d’oliva, tant en fluïdesa verbal com en proves de memòria. Així que no dubtis a gaudir d’aquest saludable amaniment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *