Triomf absolut d’Eduard Pons i Jaume Betriu a la Baja Greece

L’equip lleidatà ha controlat quasi de principi a fi la segona cita de la Copa del Món de Bajas, no només a la seva categoria sinó també a la classificació general absoluta

L’aventura que Eduard Pons va començar el 2022 al món de la disciplina del cross-country ha viscut avui un dels moments culminants. A la segona cita del mundial, amb seu a Argos Orestiko (Grècia), els de PONS Rallysport arribaven amb el principal objectiu d’intentar rodar sense problemes per descobrir el potencial real del Taurus T3 Max. El pas a la categoria Challenger no havia estat el desitjat a la primera prova disputada a l’Aràbia Saudita, on Pons i el seu copilot Jaume Betriu van patir tota mena de contratemps mecànics.

Però la mala dinàmica s’ha acabat a Grècia. Després d’una pròleg de 6 km cronometrats on els lleidatans van assolir el quart lloc de la categoria, a menys 1” del podi, les coses es van adreçar de seguida a l’inici del primer dia de competició. Pons-Betriu completaven la primera especial de 150 km en segona posició absoluta només 26 segons per darrera d’un dels equips oficials presents a Grècia, fet que ja pronosticava la possibilitat real d’un podi final per davant de vehicles més potents.

A la repetició del bucle del divendres, Pons posava una marxa més i aconseguia el triomf absolut amb una entesa perfecta amb Jaume Betriu, vital en les funcions de navegació. Aquest resultat duia al de Lleida a finalitzar l’etapa liderant la classificació absoluta d’una prova de la Copa del Món per primer cop en la seva carrera esportiva.

Per dissabte l’objectiu era clar, no cometre errors i conservar de la millor manera possible la mecànica del Taurus i així poder arrodonir la fita. Un treball excel·lent de l’equip BBR Motorsport, responsable del manteniment del Taurus, brindava a Pons i Betriu un vehicle en condicions òptimes per assegurar el resultat amb dos podis més als sectors cronometrats 3 i 4.

Després de més de 500 quilòmetres de competició pels estrets camins de la regió de Macedònia Occidental, un terreny muntanyós i amb molts desnivells, per fi el treball i l’entrega durant els últims mesos d’Eduard Pons i Jaume Betriu donava el seu fruit amb un triomf absolut (i de la categoria Challenger) a la Baja Greece. Tot i l’enorme exigència física de la prova, agreujada per les tempestes que han aparegut als compassos finals, el desenllaç ha estat immillorable.

Molt content amb el cap de setmana, Eduard Pons destacava que “fa molt temps que estem provant coses molt interessants que ens estan duent per la bona direcció i aquí està el resultat, guanyant no només la categoria sinó la classificació absoluta d’una prova del Mundial. Hem corregut els últims kms amb pluja molt intensa, convertint la gesta en més èpica encara. L’equip ha estat al màxim nivell, per ells també era molt important aconseguir la victòria absoluta amb un cotxe de la categoria Challenger, la veritat és que han fet un treball impecable amb el cotxe. El Jaume ha fet un copilotatge excel·lent i els dos hem entès bé la cursa, amb una regularitat que ha estat clau per certificar el resultat final”.

Els punts aconseguits a Grècia posicionen el tàndem lleidatà a la part alta de la classificació general del campionat, renovant els ànims de tots els integrants de l’equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *