Queda finalitzada la verema 2020

Aquest passat dijous 24 de Setembre vam donar per finalitzada la verema 2020 al Celler Clos Pons.

Ha estat una verema molt curta, ja que tant sols s’ha veremat un 40% del volum que es faria en una bona verema. Tal com ja vam comentar en el nostre post de principi de campanya, sabiem que teniem davant una producció menor en totes les finques però sens dubte, d’una bona qualitat.

La verema s’ha realitzat totalment de manera manual amb caixes de 14kg i amb un bon nombre de mà d’obra degut a la dispersió del raïm en la vinya.

L’anyada 2020 serà la que haurà tingut la verema més curta des que vam obrir aquest celler, però es compensarà amb la seva qualitat, que ens aportarà vins elegants i aromàtics.

Es destaca sobretot la qualitat de la garnatxa, tant la blanca com la negra. Aquesta es una varietat destacada en el nostre celler ja que es una de les varietats amb que elaborem els nostres vins més coneguts.

El vi blanc Sisquella, que porta una part de garnatxa blanca fermentada en barrica, i tant el vi negre Alges, Jan Petit com el Roc Nu tambe duen una part de garnatxa negra.

Per tant, ens enduem un balanç positiu d’aquesta verema, sobretot tenint en compte totes les inclemències meteorològiques que vam tenir aquesta primavera.