Si en l’anterior entrada comentàvem la importància de la temperatura de servei en els vins blancs, en aquesta volem destacar la part gastronòmica d’aquests vins.
L’estiu es moment de plats frescos, més lleugers i menys elaborats, en els que els vins blancs son els perfectes acompanyants. Arrossos, pasta fresca, verdures de temporada a la planxa, i què millor que el vi que us portem avui per maridar-ho.
El nostre blanc més conegut:
Sisquella 2016.
Elaborat amb Albarinyo i Garnatxa Blanca, es un vi agosarat que combina la frescor de l’Albarinyo, aquesta part més atlàntica, i la calidesa dolça de la Garnatxa mediterrània. D’aquesta unió entre el mar Mediterrani i l’Atlàntic, obtenim aquest fantàstic vi que representa el caràcter de la nostra terra i fusiona l’elegància i l’equilibri, obtenint la màxima expressió. Amb un aroma fresc i floral, on els torrats procedents de la fusta de roure marquen una subtil criança.
El nostre enòleg ens en dóna més detalls en el següent vídeo:
Fresc i elegant amb notes cítriques i especiades, es el que sentirem en el seu pas per boca.
Serà perfecte per acompanyar arrossos, peixos fumats i a la brasa, pasta italiana, formatge de cabra i verdures a la planxa. Un vi versàtil per gaudir a tothora durant el calorós estiu.