Selecció Familiar Arbequina, apropa’t a coneixer més sobre la varietat estrella del nostre territori

La collita 2020 continua a bon ritme aquest any, amb la pluja i les primeres boires de la temporada les olives varietat Arbequina comencen a canviar de color. El verd que tenien a principis de campanya ja agafa un to violaci i el rendiment augmenta. Això fa que l’oli d’oliva extret és menys picant i tingui sabors que recorden a la poma i herba amb tocs dolços a plàtan.

Des del punt de vista nutricional, la varietat d’oli d’oliva Arbequina es caracteritza per presentar un contingut mitjà en àcid oleic i un alt nivell d’àcids grassos essencials com son el linoleic i linolènic, que li confereix la seva fluïdesa característica i els seus beneficis per la salut.

La relació entre els àcids grassos monoinsaturats omega 9 i els poliinsaturats omega 3 i 6 de la varietat Arbequina és molt equilibrada, potenciant així els efectes cardiovasculars d’aquest oli.

Hem de tenir en compte que, en ingressar en el nostre cos, els àcids grassos omega 3 i omega 6, competeixen entre ells fent que un excés d’un d’ells inhibirà la síntesi de l’altre. Un dels beneficis de les grasses omega 9 és que no interfereixen en el metabolisme de les omega 3, permetin que cada un compleixi amb les seves funcions en l’organisme de manera adequada, aconseguint un equilibri saludable.

És necessari incorporar proporcions equilibrades d’àcids grassos essencials i no essencials per mantenir una bona salut cardíaca i el benestar general, i això ho podrem aconseguir consumint oli d’oliva verge extra de la varietat Arbequina.

Olives Arbequines en la seva recol·lecció a la finca de l’Albagès

Àcid oleic monoinsaturat

L’àcid oleic és un àcid gras monoinsaturat de la sèrie omega 9 que podem trobar en gran proporció en l’oli d’oliva. Encara que el nostre organisme el produeix, és important incorporar-lo amb l’alimentació per aconseguir la quantitat adequada.

S’ha comprovat que l’àcid oleic pot contribuir a disminuir el risc de malalties cardiovasculars, augmentant el nivell de colesterol HDL “bo” (que retira el colesterol de les parets arterials i el porta de tornada al fetge) i disminueix el nivell de colesterol LDL “dolent” (que porta el colesterol des del fetge a la resta de cos); per tant, facilita l’eliminació de l’acumulació de plaques en les parets arterials que poden ser la causa d’un accident cardiovascular. A més, l’àcid oleic té un efecte beneficiós en la regulació del metabolisme de les grasses i l’equilibri del pes corporal. Per tant, aquest àcid gras té un paper molt important a l’hora de mantenir una alimentació sana i un pes corporal saludable.

Àcids grassos essencials: linoleic i linolènic

El linoleic i el linolènic són àcids grassos poliinsaturats de la sèrie omega 6 i omega 3, respectivament.

Aquests dos àcids grassos són essencials, perquè el nostre cos no els pot produir i han de ser incorporats amb l’alimentació. El seu paper en el cos humà és molt important perquè contribueixen en el creixement cel·lular i el desenvolupament i funcionament òptim del sistema cerebral (del qual forma part), a més de permetre’ns assimilar algunes vitamines i minerals.

A més, regulen el transport, degradació i eliminació del colesterol de l’organisme, presenta propietats antiinflamatòries naturals, inhibint a les substàncies que causen la inflamació, redueixen la incidència de malalties cardiovasculars actuant com agents antiarítmics, millorant la funció endotelial vascular i descendint a la pressió sanguínia.


Aquests beneficis de l’oliva Arbequina son coneguts arreu del món, per això els dos productes que us deixem a continuació, els Selecció Familiar Arbequina, son dels més venuts de la nostra marca: