La neu tenyeix de blanc el paisatge de Clos Pons

El passat cap de setmana la borrasca Filomena que va passar per tot el país va deixar aquest bonic paisatge a les nostres finques i celler. Entre divendres i dissabte van caure gairebé 70 centímetres de neu que van deixar els camps d’oliveres i vinya totalment coberts així com també va quedar impracticable el camí que porta al nostre celler.

Aquests dies s’ha estat treballant per recuperar la normalitat en l’accés al celler i avaluant els danys que la neu ha fet en els camps d’olivera, on el pes de la neu ha trencat un bon nombre de branques de les oliveres velles, la qual cosa farà que tinguin una menor producció durant les pròximes tres collites fins que els arbres no recuperin el seu ramatge. Per altra banda, la vinya en surt beneficiada d’aquesta nevada al obtenir una magnífica font d’hidratació que li garantirà un bon desenvolupament per aquesta nova collita.

Tot i aquests desperfectes, els dies següents a la nevada ha sortit el sol i la neu poc a poc es va fonent. Els que coneixen la nostra història saben que una nevada com la que hem tingut va provocar un gran perjudici que, per sort, va ser transformada en una oportunitat. Us deixem a continuació un petit resum que va bé recordar a dia d’avui.

El 2001, una nevada amb una posterior gelada intensa de diversos dies va provocar que més de 7.000 oliveres no resistissin el fred i es morissin. En aquest punt la nostra empresa estava especialitzada en olis i en lloc de replantar les oliveres, vam creure que seria una bona opció recuperar el cultiu de vinya que anys enrere havien format part d’aquest territori. Anys després podem confirmar que la nevada de l’any 2001 va canviar completament la nostra empresa d’oli d’oliva i va permetre crear la nostra marca de vi Clos Pons.