Infusionat amb Romaní. Ric en antioxidants i amb efecte antiinflamatori

L’oli d’oliva verge extra infusionat amb romaní s’elabora macerant fulles d’aquesta planta a l’oli amb la finalitat de millora el valor nutritiu, enriquir les característiques sensorials i augmentar la seva vida útil.

L’OOVE infusionat amb romaní és un amaniment d’alta qualitat nutricional ideal per incorporar a la nostra alimentació, ja que el conegut efecte càrdio-protector de l’oli d’oliva, entre altres qualitats, s’uneixen les excel·lents propietats antiinflamatòries i antioxidants del romaní, que reforcen el sistema immunològic, incrementant així els beneficis per a la salut.

Propietats i beneficis del romaní

El romaní és ric en fibra dietètica i àcid fòlic. Aporta vitamines A, E, C i del grup B. També és font de minerals, com el potassi, calci, ferro, coure, manganès i magnesi.

Dos dels ingredients més importants presents en el romaní, responsables de moltes de les accions terapèutiques són l’àcid cafeic i l’àcid rosmarínic, ambdós potents agents antioxidants i antiinflamatoris.

Així, els beneficis que ens aporta el romaní són:

•Efecte antiinflamatori: És efectiu per reduir la inflamació que pot contribuir a l’asma, les malalties del fetge i del cor. Actua en l’aparell múscul-esquelètic combatin el dolor en malalties com l’artritis i l’artrosi i disminuint de manera natural la resposta inflamatòria en la pràctica d’activitats esportives, ja que inhibeix les encimes causants del dolor i la inflamació en el cos.

•Efecte antioxidant i anticancerós: Els antioxidants continguts en el romaní també ajuden a protegir les cèl·lules del cos de mal causat pels radicals lliures. També és una rica font de vitamina E, un altre poderós antioxidant que contribueix a potenciar aquesta qualitat. D’aquesta manera, el romaní ajuda a disminuir el risc de malalties oncològiques.

•Propietats per l’aparell digestiu: Estimula la funció biliar, afavorint als processos de digestió. Per això és molt útil consumir-lo quan es tenen problemes com estrenyiment o digestió lenta. També posseeixen propietats carminatives, estimulant l’eliminació de gasos acumulats en el tub digestiu. D’aquesta manera resulta ser un bon remei natural per a tractar casos de meteorisme o flatulència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *