Cingles 2018, el nostre vi blanc de Col·lecció

Els vins de Col·lecció de Clos Pons son el regal que la nostra vinya ens dóna en cada verema. Son vins únics i d’elaboració molt limitada. Els sel·lecciona el nostre enòleg Martí Magriñá, fruit de la particularitat del nostre terrer i de les condicions de cada anyada. Son vins que neixen esporàdicament sols en anyades excepcionals i que, per tant, tenen una qualitat màxima.

Es el cas del Cingles 2018, un vi blanc elaborat exclusivament amb Garnatxa Blanca de la finca amb el mateix nom, “els Cingles”, situada a 510 metres d’alçada a Clos Pons, a l’Albagés. La vinya és d’agricultura ecològica i es caracteritza per tenir un sòl argil·lo-calcari.

Veremat i seleccionat manualment el 26 de Setembre de 2018 i fruit d’una anyada amb una bona pluviometria de 575 l/m2 i temperatures baixes, aquest vi ha estat criat 5 mesos en barriques Damy i Fruité.

Martí Magriñà, ens dóna més detalls sobre aquest vi

El resultat ha estat aquest espectacular vi de col.lecció amb alta mineralitat, un blanc de nas intens amb notes tropicals i molta aportació de fruita blanca. Un vi fresc, energètic i nerviós.

Tal com diu el nostre enòleg, serà òptim per maridar amb arrossos, peixos fumats i rostits, pasta, formatge, marisc i crustacis.

El servirem a una temperatura d’uns 10º, d’aquesta manera podrem apreciar la seva estructura i aromes de forma més clara.

Disfruteu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *