SALMÓ MARINAT

CategoryDifficultyBeginner
Total Time1 day

15 PAX - Temps 24h  

Útils: Bol, pinces, safata, ganivet de salmó

Veure recepta en PDF o imprimir



INGREDIENTS

 1 Filet de salmó d’1 kg amb pell
 650 g Sal grossa
 650 g Sucre
 Una branca d’anet fresc
 Unes baies de pebre rosa
 Pell ratllada de 1/2 taronja
 Pell ratllada de 1/2 llimona
Maridem:


ELABORACIÓ

1

Traiem amb unes pinces les espines de la part alta del llom (són fàcilment localitzables passant el dit per sobre de la carn en direcció del cap a la cua).

2

Piquem en un morter les baies de pebre rosa.

3

Tallem amb el ganivet l’anet molt fi.

4

Ratllem amb un Microplane molt fi la pell de mitja llimona i taronja (evitant l’albedo).

5

Barregem el sucre i la sal a parts iguals.

6

Ajuntem a la barreja anterior el pebre rosa i l’anet picats i les pells de la taronja i llimona.

7

Barregem el conjunt per distribuir bé els elements.

8

En una safata disposem 1/3 de barreja (sal, sucre i espècies) cobrint tot el fons.

9

Disposem dos talls de salmó (un al costat de l’altre) a sobre de la barreja en la safata amb la pell cap a baix.

10

Cobrim el salmó amb la resta de la barreja (sal, sucre i espècies) i disposem el conjunt tapat amb paper de film a la nevera.

11

Girem la part estreta a les 6 hores i la part ampla a les 9 hores, disposantles a la safata com l’anterior vegada amb la barreja de sal sucre i espècies per sota i per sobre. Continuem marinant a la nevera.

12

La part estreta estarà marinada a les 12 hores i la part ampla a les 18 hores.

13

Un cop marinades les peces es renten amb aigua i s’assequen pressionantles amb un drap.

14

Tallem filets fins de 2 mm amb un ganivet molt esmolat.

15

Disposem els talls de salmó al fons d’un plat i els amanim amb Pons Culinari amb Fonoll Salvatge o qualsevol dels nostres Pons Cítrics, Taronja o Llimona.

16

Podem amanir amb unes gotes del nostre Pons Nonno vinagre Balsàmic.

17

Podem decorar amb uns brots de mostassa fresca.

Observacions:
18

Per evitar l’anisakis cal congelar el salmó previament a la seva manipulació.


 

Ingredients

 1 Filet de salmó d’1 kg amb pell
 650 g Sal grossa
 650 g Sucre
 Una branca d’anet fresc
 Unes baies de pebre rosa
 Pell ratllada de 1/2 taronja
 Pell ratllada de 1/2 llimona
Maridem:

Directions

1

Traiem amb unes pinces les espines de la part alta del llom (són fàcilment localitzables passant el dit per sobre de la carn en direcció del cap a la cua).

2

Piquem en un morter les baies de pebre rosa.

3

Tallem amb el ganivet l’anet molt fi.

4

Ratllem amb un Microplane molt fi la pell de mitja llimona i taronja (evitant l’albedo).

5

Barregem el sucre i la sal a parts iguals.

6

Ajuntem a la barreja anterior el pebre rosa i l’anet picats i les pells de la taronja i llimona.

7

Barregem el conjunt per distribuir bé els elements.

8

En una safata disposem 1/3 de barreja (sal, sucre i espècies) cobrint tot el fons.

9

Disposem dos talls de salmó (un al costat de l’altre) a sobre de la barreja en la safata amb la pell cap a baix.

10

Cobrim el salmó amb la resta de la barreja (sal, sucre i espècies) i disposem el conjunt tapat amb paper de film a la nevera.

11

Girem la part estreta a les 6 hores i la part ampla a les 9 hores, disposantles a la safata com l’anterior vegada amb la barreja de sal sucre i espècies per sota i per sobre. Continuem marinant a la nevera.

12

La part estreta estarà marinada a les 12 hores i la part ampla a les 18 hores.

13

Un cop marinades les peces es renten amb aigua i s’assequen pressionantles amb un drap.

14

Tallem filets fins de 2 mm amb un ganivet molt esmolat.

15

Disposem els talls de salmó al fons d’un plat i els amanim amb Pons Culinari amb Fonoll Salvatge o qualsevol dels nostres Pons Cítrics, Taronja o Llimona.

16

Podem amanir amb unes gotes del nostre Pons Nonno vinagre Balsàmic.

17

Podem decorar amb uns brots de mostassa fresca.

Observacions:
18

Per evitar l’anisakis cal congelar el salmó previament a la seva manipulació.

SALMÓ MARINAT

2 comentaris de “SALMÓ MARINAT

    • PonsHome diu:

      L’anet i el pebre rosa li donen al salmó marinat un aroma a bosc molt interessant, i les pells de taronja o llimona aporten un toc cítric molt gustós. Si l’acabem amb qualsevol dels olis proposats, ens quedarà un plat molt saborós. Esperem que ho provi!

Els comentaris estan tancats.