CategoryPeixDifficultyBeginner
15 PAX - Temps 24h
Útils: Bol, pinces, safata, ganivet de salmó
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
1 Filet de salmó d’1 kg amb pell
650 g Sal grossa
650 g Sucre
Una branca d’anet fresc
Unes baies de pebre rosa
Pell ratllada de 1/2 taronja
Pell ratllada de 1/2 llimona
Maridem:
ELABORACIÓ
1Traiem amb unes pinces les espines de la part alta del llom (són fàcilment localitzables passant el dit per sobre de la carn en direcció del cap a la cua).
2Piquem en un morter les baies de pebre rosa.
3Tallem amb el ganivet l’anet molt fi.
4Ratllem amb un Microplane molt fi la pell de mitja llimona i taronja (evitant l’albedo).
5Barregem el sucre i la sal a parts iguals.
6Ajuntem a la barreja anterior el pebre rosa i l’anet picats i les pells de la taronja i llimona.
7Barregem el conjunt per distribuir bé els elements.
8En una safata disposem 1/3 de barreja (sal, sucre i espècies) cobrint tot el fons.
9Disposem dos talls de salmó (un al costat de l’altre) a sobre de la barreja en la safata amb la pell cap a baix.
10Cobrim el salmó amb la resta de la barreja (sal, sucre i espècies) i disposem el conjunt tapat amb paper de film a la nevera.
11Girem la part estreta a les 6 hores i la part ampla a les 9 hores, disposantles a la safata com l’anterior vegada amb la barreja de sal sucre i espècies per sota i per sobre. Continuem marinant a la nevera.
12La part estreta estarà marinada a les 12 hores i la part ampla a les 18 hores.
13Un cop marinades les peces es renten amb aigua i s’assequen pressionantles amb un drap.
14Tallem filets fins de 2 mm amb un ganivet molt esmolat.
15Disposem els talls de salmó al fons d’un plat i els amanim amb Pons Culinari amb Fonoll Salvatge o qualsevol dels nostres Pons Cítrics, Taronja o Llimona.
16Podem amanir amb unes gotes del nostre Pons Nonno vinagre Balsàmic.
17Podem decorar amb uns brots de mostassa fresca.
Observacions:
18Per evitar l’anisakis cal congelar el salmó previament a la seva manipulació.
Ingredients
1 Filet de salmó d’1 kg amb pell
650 g Sal grossa
650 g Sucre
Una branca d’anet fresc
Unes baies de pebre rosa
Pell ratllada de 1/2 taronja
Pell ratllada de 1/2 llimona
Maridem:
Directions
1Traiem amb unes pinces les espines de la part alta del llom (són fàcilment localitzables passant el dit per sobre de la carn en direcció del cap a la cua).
2Piquem en un morter les baies de pebre rosa.
3Tallem amb el ganivet l’anet molt fi.
4Ratllem amb un Microplane molt fi la pell de mitja llimona i taronja (evitant l’albedo).
5Barregem el sucre i la sal a parts iguals.
6Ajuntem a la barreja anterior el pebre rosa i l’anet picats i les pells de la taronja i llimona.
7Barregem el conjunt per distribuir bé els elements.
8En una safata disposem 1/3 de barreja (sal, sucre i espècies) cobrint tot el fons.
9Disposem dos talls de salmó (un al costat de l’altre) a sobre de la barreja en la safata amb la pell cap a baix.
10Cobrim el salmó amb la resta de la barreja (sal, sucre i espècies) i disposem el conjunt tapat amb paper de film a la nevera.
11Girem la part estreta a les 6 hores i la part ampla a les 9 hores, disposantles a la safata com l’anterior vegada amb la barreja de sal sucre i espècies per sota i per sobre. Continuem marinant a la nevera.
12La part estreta estarà marinada a les 12 hores i la part ampla a les 18 hores.
13Un cop marinades les peces es renten amb aigua i s’assequen pressionantles amb un drap.
14Tallem filets fins de 2 mm amb un ganivet molt esmolat.
15Disposem els talls de salmó al fons d’un plat i els amanim amb Pons Culinari amb Fonoll Salvatge o qualsevol dels nostres Pons Cítrics, Taronja o Llimona.
16Podem amanir amb unes gotes del nostre Pons Nonno vinagre Balsàmic.
17Podem decorar amb uns brots de mostassa fresca.
Observacions:
18Per evitar l’anisakis cal congelar el salmó previament a la seva manipulació.
El salmo el maridaba sense herbes , pero deu ser mes bo amb herbes , o intentare
L’anet i el pebre rosa li donen al salmó marinat un aroma a bosc molt interessant, i les pells de taronja o llimona aporten un toc cítric molt gustós. Si l’acabem amb qualsevol dels olis proposats, ens quedarà un plat molt saborós. Esperem que ho provi!