PASTA FRESCA AMB CLOÏSES “AL AGLIO E PEPERONCINO”

CategoryDifficultyBeginner
Total Time45 mins

   6 PAX - Temps 45 min.  

Útils: Olla. paella, ganivet de cuina i fusta de tallar, pinces

Veure recepta en PDF o imprimir



INGREDIENTS

 400 g Pasta fresca
 150 g Cloïses
 125 g Gamba pelada
 125 g Espinacs frescos
 3 Tomàquets deshidratats
 6 Dents d’all (25 gr)
 3 Bitxos picants
 Sal
 Pimienta
Maridem:


ELABORACIÓ

1

Bullim la pasta en abundant aigua amb sal, de 2 a 5 min (en funció a la recomanació del fabricant), deixant-la al dente.

2

Escorrem la pasta, amanim amb un raig de Pons Selección Familiar Arbequina i deixem refredar a temperatura ambient (mai sota aigua!). Reservem.

3

Netegem i rentem les fulles d’espinacs i les tallem en juliana.

4

Laminem els alls i els barregem amb els bitxos tallats a rodelles (conservant les rodelles amb les llavors). Tallem el tomàquet sec al forn en juliana.

5

Purguem les cloïses (en cas que calgui) submergint-les 2 hores en abundant aigua freda i sal.

6

En una paella ben ampla, a foc molt lent, disposem l’oli, els alls i el bitxo.

7

Deixem que els alls agafin un color lleugerament daurat.

8

Afegim les cloïses, tapem el conjunt i esperem que s’obrin (llençar les que no s’obrin).

9

Afegim els espinacs, el tomàquet i les gambes. Remenem el conjunt durant 1 min.

10

Incorporem la pasta al dente i remenem el conjunt intentant que les cloïses, els espinacs i els tomàquets quedin ben repartits.

11

Podem substituir els bitxos de la recepta, per un raig de Pons Infusionat amb Bitxo abans de servir el plat.

Observacions:
12

Cal tindre compte amb la adició de sal en aquest plat, ja que les cloïses aporten suficient sabor iodat.


 

Ingredients

 400 g Pasta fresca
 150 g Cloïses
 125 g Gamba pelada
 125 g Espinacs frescos
 3 Tomàquets deshidratats
 6 Dents d’all (25 gr)
 3 Bitxos picants
 Sal
 Pimienta
Maridem:

Directions

1

Bullim la pasta en abundant aigua amb sal, de 2 a 5 min (en funció a la recomanació del fabricant), deixant-la al dente.

2

Escorrem la pasta, amanim amb un raig de Pons Selección Familiar Arbequina i deixem refredar a temperatura ambient (mai sota aigua!). Reservem.

3

Netegem i rentem les fulles d’espinacs i les tallem en juliana.

4

Laminem els alls i els barregem amb els bitxos tallats a rodelles (conservant les rodelles amb les llavors). Tallem el tomàquet sec al forn en juliana.

5

Purguem les cloïses (en cas que calgui) submergint-les 2 hores en abundant aigua freda i sal.

6

En una paella ben ampla, a foc molt lent, disposem l’oli, els alls i el bitxo.

7

Deixem que els alls agafin un color lleugerament daurat.

8

Afegim les cloïses, tapem el conjunt i esperem que s’obrin (llençar les que no s’obrin).

9

Afegim els espinacs, el tomàquet i les gambes. Remenem el conjunt durant 1 min.

10

Incorporem la pasta al dente i remenem el conjunt intentant que les cloïses, els espinacs i els tomàquets quedin ben repartits.

11

Podem substituir els bitxos de la recepta, per un raig de Pons Infusionat amb Bitxo abans de servir el plat.

Observacions:
12

Cal tindre compte amb la adició de sal en aquest plat, ja que les cloïses aporten suficient sabor iodat.

Notes

PASTA FRESCA AMB CLOÏSES “AL AGLIO E PEPERONCINO”