Per a 4 persones
Útils: Olla, Sâuté, Puntilla/ fusta de tallar, Ratllador/laminador
Veure recepta amb PDF o imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Afegim els espagueti en una olla amb força aigua bullent amb
un polsim generós de sal i un raig d’oli Pons Selección Familiar
OOVE Arbequina.
Bullim el conjunt el temps que indica el fabricant (en funció si és
seca, fresca...).
Escórrer i reservar els espagueti sense refredar en aigua.*
Disposem la ceba brounoisse i el bacó a tires fines en una sâuté amb un raig d’oli Selecció Familiar Arbequina Pons. El foc ha d’estar mig/baix.
Afegim la nata culinària i deixar bullir durant 3 minuts. Tastar; rectificar
de sal i pebre.
Incorporem els espagueti a la salsa remenant el conjunt per tal d’integrar
els ingredients.
Apaguem el foc i, immediatament afegim al conjunt un rovell d’ou cru i
remenem fins que la salsa quedi cremosa. (És molt important fer aquesta
operació amb el foc apagat per tal que el rovell no qualli per l’ebullició i
faci grumolls a la salsa).
Emplatem els espagueti.
Ratllem el formatge Parmesà a sobre de la pasta.
Ratllem la tòfona fresca a sobre del conjunt.
Amanim el plat amb un raig d’oli Pons infusionat amb Tòfona Blanca/Negra.
*Per mantenir el gust de la pasta mai s’ha de refredar en aigua. Per refredar-los, estirar un cop escorreguts en una superficie plana i, amanir-los amb un raig d’Oli Selecció Familiar Arbequina Pons per tal que no s’enganxin entre ells.