ESPAGUETI CARBONARA amb tòfona

CategoryDifficultyBeginner
Total Time25 mins

Per a 4 persones

Útils: Olla, Sâuté, Puntilla/ fusta de tallar, Ratllador/laminador

Veure recepta amb PDF o imprimir



INGREDIENTS

 250 g Espagueti
 50 g Bacó
 60 g Ceba neta
 250 g Nata culinària
 50 g Formatge Parmesà
 12 g Tòfona fresca
 Sal
 Pebre
Maridem:


ELABORACIÓ

Cocció espagueti
1

Afegim els espagueti en una olla amb força aigua bullent amb
un polsim generós de sal i un raig d’oli Pons Selección Familiar
OOVE Arbequina.

2

Bullim el conjunt el temps que indica el fabricant (en funció si és
seca, fresca...).

3

Escórrer i reservar els espagueti sense refredar en aigua.*

Salsa Carbonara
4

Disposem la ceba brounoisse i el bacó a tires fines en una sâuté amb un raig d’oli Selecció Familiar Arbequina Pons. El foc ha d’estar mig/baix.

5

Afegim la nata culinària i deixar bullir durant 3 minuts. Tastar; rectificar
de sal i pebre.

Finalizació del plat
6

Incorporem els espagueti a la salsa remenant el conjunt per tal d’integrar
els ingredients.

7

Apaguem el foc i, immediatament afegim al conjunt un rovell d’ou cru i
remenem fins que la salsa quedi cremosa. (És molt important fer aquesta
operació amb el foc apagat per tal que el rovell no qualli per l’ebullició i
faci grumolls a la salsa).

8

Emplatem els espagueti.

9

Ratllem el formatge Parmesà a sobre de la pasta.

10

Ratllem la tòfona fresca a sobre del conjunt.

11

Amanim el plat amb un raig d’oli Pons infusionat amb Tòfona Blanca/Negra.

Observacions:
12

*Per mantenir el gust de la pasta mai s’ha de refredar en aigua. Per refredar-los, estirar un cop escorreguts en una superficie plana i, amanir-los amb un raig d’Oli Selecció Familiar Arbequina Pons per tal que no s’enganxin entre ells.


 

Ingredients

 250 g Espagueti
 50 g Bacó
 60 g Ceba neta
 250 g Nata culinària
 50 g Formatge Parmesà
 12 g Tòfona fresca
 Sal
 Pebre
Maridem:

Directions

Cocció espagueti
1

Afegim els espagueti en una olla amb força aigua bullent amb
un polsim generós de sal i un raig d’oli Pons Selección Familiar
OOVE Arbequina.

2

Bullim el conjunt el temps que indica el fabricant (en funció si és
seca, fresca...).

3

Escórrer i reservar els espagueti sense refredar en aigua.*

Salsa Carbonara
4

Disposem la ceba brounoisse i el bacó a tires fines en una sâuté amb un raig d’oli Selecció Familiar Arbequina Pons. El foc ha d’estar mig/baix.

5

Afegim la nata culinària i deixar bullir durant 3 minuts. Tastar; rectificar
de sal i pebre.

Finalizació del plat
6

Incorporem els espagueti a la salsa remenant el conjunt per tal d’integrar
els ingredients.

7

Apaguem el foc i, immediatament afegim al conjunt un rovell d’ou cru i
remenem fins que la salsa quedi cremosa. (És molt important fer aquesta
operació amb el foc apagat per tal que el rovell no qualli per l’ebullició i
faci grumolls a la salsa).

8

Emplatem els espagueti.

9

Ratllem el formatge Parmesà a sobre de la pasta.

10

Ratllem la tòfona fresca a sobre del conjunt.

11

Amanim el plat amb un raig d’oli Pons infusionat amb Tòfona Blanca/Negra.

Observacions:
12

*Per mantenir el gust de la pasta mai s’ha de refredar en aigua. Per refredar-los, estirar un cop escorreguts en una superficie plana i, amanir-los amb un raig d’Oli Selecció Familiar Arbequina Pons per tal que no s’enganxin entre ells.

Notes

ESPAGUETI CARBONARA amb tòfona