CASSOLETA DE CALAMARSONS AMB CEBA CONFITADA

CategoryDifficultyBeginner
Total Time50 mins

   4 PAX - Temps 50min  

Útils: Espàtula, ganivet, fusta de tallar, cassola i tisores

Veure recepta en PDF o imprimir



INGREDIENTS

 1 kg Calamarsets nets petits (de 6 a 8 peces)
 1 kg Ceba en juliana
 1 All laminat
 50 ml Vi blanc
 Pebre
 Sal
Maridem:


ELABORACIÓ

1

Disposem l’oli en una cassola plana i hi afegim l’all laminat. Quan l’all
agafi color daurat afegim la ceba i deixem coure el conjunt durant uns 20
minuts a foc molt lent i amb la cassola tapada.

2

Un cop s’hagi evaporat la pròpia aigua de cocció de la ceba afegim el vi
blanc i deixem coure el conjunt fins que quedi molt concentrat i amb un
bonic color daurat. Retirem el contingut de la cassola i reservem.

3

Afegim a la cassola sense la ceba, la resta de l’oli, els calamarsets en fred
i, deixem coure el conjunt lentament amb la cassola tapada.

4

Quan els calamarsets canvien el color afegim la ceba que teníem
caramel·litzada, remenem el conjunt, tapem la cassola i deixem evaporar
el suc de cocció (pot durar uns 35 minuts més o menys). Remenem el
conjunt cada 8 minuts perquè no s’enganxi.

5

Cap al final de cocció rectifiquem de sal i pebre. Deixem coure 5 minuts més.

6

Un cop al plat amanim amb unes gotes d’Oli de Tabasco Pons.

Observacions:
7

Per netejar els calamarcets, cal girar la bossa del
cap i buidar-ne la veina i el contingut. Tallar els
ulls, treure la boca i tornar a girar el cap. També
podem demanar al nostre peixater de confiança
que ens els netegi en el moment de la compra.


 

Ingredients

 1 kg Calamarsets nets petits (de 6 a 8 peces)
 1 kg Ceba en juliana
 1 All laminat
 50 ml Vi blanc
 Pebre
 Sal
Maridem:

Directions

1

Disposem l’oli en una cassola plana i hi afegim l’all laminat. Quan l’all
agafi color daurat afegim la ceba i deixem coure el conjunt durant uns 20
minuts a foc molt lent i amb la cassola tapada.

2

Un cop s’hagi evaporat la pròpia aigua de cocció de la ceba afegim el vi
blanc i deixem coure el conjunt fins que quedi molt concentrat i amb un
bonic color daurat. Retirem el contingut de la cassola i reservem.

3

Afegim a la cassola sense la ceba, la resta de l’oli, els calamarsets en fred
i, deixem coure el conjunt lentament amb la cassola tapada.

4

Quan els calamarsets canvien el color afegim la ceba que teníem
caramel·litzada, remenem el conjunt, tapem la cassola i deixem evaporar
el suc de cocció (pot durar uns 35 minuts més o menys). Remenem el
conjunt cada 8 minuts perquè no s’enganxi.

5

Cap al final de cocció rectifiquem de sal i pebre. Deixem coure 5 minuts més.

6

Un cop al plat amanim amb unes gotes d’Oli de Tabasco Pons.

Observacions:
7

Per netejar els calamarcets, cal girar la bossa del
cap i buidar-ne la veina i el contingut. Tallar els
ulls, treure la boca i tornar a girar el cap. També
podem demanar al nostre peixater de confiança
que ens els netegi en el moment de la compra.

Notes

CASSOLETA DE CALAMARSONS AMB CEBA CONFITADA