4 PAX - Temps 50min
Útils: Espàtula, ganivet, fusta de tallar, cassola i tisores
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Disposem l’oli en una cassola plana i hi afegim l’all laminat. Quan l’all
agafi color daurat afegim la ceba i deixem coure el conjunt durant uns 20
minuts a foc molt lent i amb la cassola tapada.
Un cop s’hagi evaporat la pròpia aigua de cocció de la ceba afegim el vi
blanc i deixem coure el conjunt fins que quedi molt concentrat i amb un
bonic color daurat. Retirem el contingut de la cassola i reservem.
Afegim a la cassola sense la ceba, la resta de l’oli, els calamarsets en fred
i, deixem coure el conjunt lentament amb la cassola tapada.
Quan els calamarsets canvien el color afegim la ceba que teníem
caramel·litzada, remenem el conjunt, tapem la cassola i deixem evaporar
el suc de cocció (pot durar uns 35 minuts més o menys). Remenem el
conjunt cada 8 minuts perquè no s’enganxi.
Cap al final de cocció rectifiquem de sal i pebre. Deixem coure 5 minuts més.
Un cop al plat amanim amb unes gotes d’Oli de Tabasco Pons.
Per netejar els calamarcets, cal girar la bossa del
cap i buidar-ne la veina i el contingut. Tallar els
ulls, treure la boca i tornar a girar el cap. També
podem demanar al nostre peixater de confiança
que ens els netegi en el moment de la compra.
Ingredients
Directions
Disposem l’oli en una cassola plana i hi afegim l’all laminat. Quan l’all
agafi color daurat afegim la ceba i deixem coure el conjunt durant uns 20
minuts a foc molt lent i amb la cassola tapada.
Un cop s’hagi evaporat la pròpia aigua de cocció de la ceba afegim el vi
blanc i deixem coure el conjunt fins que quedi molt concentrat i amb un
bonic color daurat. Retirem el contingut de la cassola i reservem.
Afegim a la cassola sense la ceba, la resta de l’oli, els calamarsets en fred
i, deixem coure el conjunt lentament amb la cassola tapada.
Quan els calamarsets canvien el color afegim la ceba que teníem
caramel·litzada, remenem el conjunt, tapem la cassola i deixem evaporar
el suc de cocció (pot durar uns 35 minuts més o menys). Remenem el
conjunt cada 8 minuts perquè no s’enganxi.
Cap al final de cocció rectifiquem de sal i pebre. Deixem coure 5 minuts més.
Un cop al plat amanim amb unes gotes d’Oli de Tabasco Pons.
Per netejar els calamarcets, cal girar la bossa del
cap i buidar-ne la veina i el contingut. Tallar els
ulls, treure la boca i tornar a girar el cap. També
podem demanar al nostre peixater de confiança
que ens els netegi en el moment de la compra.