4 PAX - Temps 45min
Útils: Sauté, Cassola, Puntilla y ratllador/laminador
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
ELABORACIÓ
Tallem el bacó fumat, els ceps i els espàrrecs a la mida desitjada i reservem.
Tallem la ceba i l’all molt petits (brounoisse).
Pelem els escamarlans i reservem la cua pelada i el cap.
Disposem una sâuté amb un raig d’oli Pons Selección Familiar OOVE
Arbequina a foc mitjà/baix.
Quan l’oli és calent, afegim l’all, la ceba i el bacó fumat i deixem sofregir
fins que quedin lleugerament daurats.
Afegim els pèsols i continuem la cocció tapant la sâuté durant 5 minuts
fins que els pèsols comencin a estar tendres (segons la varietat, aquest
procès pot trigar entre 5-10 minuts).
Pugem la potència del foc, destapem la sâuté i afegim els espàrrecs i el cep.
Deixem coure el conjunt, saltejant durant 4 minuts a foc mitjà/alt.
Afegim la cua d’escamarlà i seguim saltejant el conjunt durant 1 minut.
Els darrers 20 segons previs a servir, afegim a la sâuté el suc del cap dels
escamarlans (això es fa xafant el cap amb els dits, fent així que la interessant
substància de dins del cap amb gran gust marítim, passi a la recepta).
En una cassola a part, amb 1 litre d’aigua bullent, afegim un bon polsim de sal, el vinagre i portem a ebullició.
Casquem un ou dins d’un bol, generem un remolí en l’aigua a uns 85/90ºC
i el tirem dins del remolí. Deixem coure entre 2 i 4 minuts en funció a la
mida de l’ou i reservem. Seguim el mateix procediment amb la resta d’ous.
Disposem l’ou escalfat a sobre de les verdures saltades.
Laminem o ratllem la tòfona a sobre del conjunt.
Amanim amb un raig d’oli Pons infusionat amb Tòfona Blanca/Negra.
Ingredients
Directions
Tallem el bacó fumat, els ceps i els espàrrecs a la mida desitjada i reservem.
Tallem la ceba i l’all molt petits (brounoisse).
Pelem els escamarlans i reservem la cua pelada i el cap.
Disposem una sâuté amb un raig d’oli Pons Selección Familiar OOVE
Arbequina a foc mitjà/baix.
Quan l’oli és calent, afegim l’all, la ceba i el bacó fumat i deixem sofregir
fins que quedin lleugerament daurats.
Afegim els pèsols i continuem la cocció tapant la sâuté durant 5 minuts
fins que els pèsols comencin a estar tendres (segons la varietat, aquest
procès pot trigar entre 5-10 minuts).
Pugem la potència del foc, destapem la sâuté i afegim els espàrrecs i el cep.
Deixem coure el conjunt, saltejant durant 4 minuts a foc mitjà/alt.
Afegim la cua d’escamarlà i seguim saltejant el conjunt durant 1 minut.
Els darrers 20 segons previs a servir, afegim a la sâuté el suc del cap dels
escamarlans (això es fa xafant el cap amb els dits, fent així que la interessant
substància de dins del cap amb gran gust marítim, passi a la recepta).
En una cassola a part, amb 1 litre d’aigua bullent, afegim un bon polsim de sal, el vinagre i portem a ebullició.
Casquem un ou dins d’un bol, generem un remolí en l’aigua a uns 85/90ºC
i el tirem dins del remolí. Deixem coure entre 2 i 4 minuts en funció a la
mida de l’ou i reservem. Seguim el mateix procediment amb la resta d’ous.
Disposem l’ou escalfat a sobre de les verdures saltades.
Laminem o ratllem la tòfona a sobre del conjunt.
Amanim amb un raig d’oli Pons infusionat amb Tòfona Blanca/Negra.