4 PAX - Temps 90 min.
Útils: Bol, forn amb safata, paper de forn, barnilles, mandolina
Veure recepta en PDF o imprimir
INGREDIENTS
Per la remolatxa:
2 Remolatxes vermella o de taula (250gr)
Un polsim de sal i pebre
Per la vinagreta:
50 g Ceba dolça de figueres neta
40 ml Suc de poma
5 g Mostassa Savora
Un polsim de sal
Per als xips:
40 g Moniato net i pelat
40 g Fulla fresca d’espinac
Un polsim de sal i pebre
Per acabar l’amanida:
80 g Formatge feta
Un polsim de pebre rosa
ELABORACIÓ
Remolatxa:
1Rentem i assequem les remolatxes. Tallem les remolatxes a gallons i les amanim amb Pons Selección Familiar Arbequina OOVE, sal i pebre, i les rostim al forn a 190ºC en safata forrada amb paper de cocció entre 30 i 40 minuts. Reservem.
Vinagreta:
2Trinxem la ceba de Figueres molt petita (brounoisse) i barregem tots els ingredients de la vinagreta amb unes barnilles fins que ens quedi una salsa emulsionada. Rectifiquem de sal i reservem.
Xips de moniato:
3Rentem i pelem els moniatos i els tallem amb la mandolina amb el gruix més fi que puguem. Fregim les làmines de moniato en l’oli a uns 160/170 ºC fins que quedin cruixents. Escorrem i salpebrem. Reservem.
Xips d'espinac:
4Separar la fulla del tronxo, rentar i assecar bé les fulles senceres d’espinac (centrifugadora). Amanir les fulles amb un raig de Pons Selección Familiar Arbequina OOVE i distribuir-lo bé entre les fulles. Disposar les fulles ben distribuïdes sense amuntegar en una safata de forn folrrada amb paper antiadherent (o silpad). Preescalfem el forn a 180ºC (dalt i baix sense aire) i posem la safata dins entre 10 i 15 minuts fins que la fulla estigui cruixent. Salpebrem i reservem en lloc sec.
Formatge feta:
5Tallem el formatge a quadradets regulars molt petits i els amanim amb Pons Cítric amb Taronja.
Muntatge:
6Disposem la remolatxa al fons del plat i l’amanim amb la vinagreta. A sobre de la remolatxa afegim els xips de moniato i d’espinacs jugant amb els colors. A sobre del conjunt amb una cullera repartim el formatge feta marinat amb Pons Cítric amb Taronja i condimentem amb un polsim de pols de pebre rosa.
Ingredients
Per la remolatxa:
2 Remolatxes vermella o de taula (250gr)
Un polsim de sal i pebre
Per la vinagreta:
50 g Ceba dolça de figueres neta
40 ml Suc de poma
5 g Mostassa Savora
Un polsim de sal
Per als xips:
40 g Moniato net i pelat
40 g Fulla fresca d’espinac
Un polsim de sal i pebre
Per acabar l’amanida:
80 g Formatge feta
Un polsim de pebre rosa
Directions
Remolatxa:
1Rentem i assequem les remolatxes. Tallem les remolatxes a gallons i les amanim amb Pons Selección Familiar Arbequina OOVE, sal i pebre, i les rostim al forn a 190ºC en safata forrada amb paper de cocció entre 30 i 40 minuts. Reservem.
Vinagreta:
2Trinxem la ceba de Figueres molt petita (brounoisse) i barregem tots els ingredients de la vinagreta amb unes barnilles fins que ens quedi una salsa emulsionada. Rectifiquem de sal i reservem.
Xips de moniato:
3Rentem i pelem els moniatos i els tallem amb la mandolina amb el gruix més fi que puguem. Fregim les làmines de moniato en l’oli a uns 160/170 ºC fins que quedin cruixents. Escorrem i salpebrem. Reservem.
Xips d'espinac:
4Separar la fulla del tronxo, rentar i assecar bé les fulles senceres d’espinac (centrifugadora). Amanir les fulles amb un raig de Pons Selección Familiar Arbequina OOVE i distribuir-lo bé entre les fulles. Disposar les fulles ben distribuïdes sense amuntegar en una safata de forn folrrada amb paper antiadherent (o silpad). Preescalfem el forn a 180ºC (dalt i baix sense aire) i posem la safata dins entre 10 i 15 minuts fins que la fulla estigui cruixent. Salpebrem i reservem en lloc sec.
Formatge feta:
5Tallem el formatge a quadradets regulars molt petits i els amanim amb Pons Cítric amb Taronja.
Muntatge:
6Disposem la remolatxa al fons del plat i l’amanim amb la vinagreta. A sobre de la remolatxa afegim els xips de moniato i d’espinacs jugant amb els colors. A sobre del conjunt amb una cullera repartim el formatge feta marinat amb Pons Cítric amb Taronja i condimentem amb un polsim de pols de pebre rosa.
REMOLATXA I FETA AMB XIPS VEGETALS