HUMMUS DE REMOLATXA

CategoryDifficultyIntermediate
Total Time3 hrs

   15 PAX - Temps 3h.  

Útils: Olla, escorredor, puntilla, túrmix o vatedora de vas

Veure recepta en PDF o imprimir



INGREDIENTS

 250 g Cigrons secs (quedaràn uns 600 g bullits)
 300 g Remolatxa bullida (2 unitats aprox)
 50 g Tahini
 1 Dent d’all
 3 g Sal
 1 Polsim de pebre
 75 ml Aigua freda
Per al tahini:
 220 g Llavor de sèsam
Maridem:


ELABORACIÓ

1

Posar en remull els cigrons amb el doble d’aigua durant 12 hores a temperatura ambient.

2

Escórrer els cigrons i rentar-los a consciència amb aigua freda.

3

Disposar una olla amb abundant aigua per cobrir els cigrons mínim 5 centímetres i portar a ebullició (han de ser aigües baixes en minerals, preferiblement embotellada).

4

Un cop bulli l’aigua, afegir els cigrons i deixar coure entre 40 i 120 minuts
en funció de la varietat del cigró a foc mitjà/baix.

5

En cas d’haver d’afegir aigua sempre ha de ser bullint.

6

Mentre refreden els cigrons farem el tahini torrant les llavors de sèsam en una paella fins que el conjunt adquireixi un color daurat.

7

Posar els cigrons a punt de sal els darrers minuts de cocció. Escórrer i deixar refredar.

8

Afegir al sèsam torrat 50 ml d’oli Pons Infusionat amb Llimona i passar el conjunt pel túrmix fins que adquireixi una consistència de pasta molt fina.

9

Disposar en un recipient els cigrons bullits (aproximadament 550/600 g).

10

Tallar la remolatxa i afegir-la al conjunt.

11

Afegir el tahini, l’all, l’oli Pons Culinari amb Fonoll, el pebre i les gotes de Pons Vinagre Chardonnay.

12

Turbinar el conjunt fins a aconseguir una pasta ben fina afegint l’aigua freda progressivament.

13

Desar l’hummus a la nevera tapat amb paper de film de manera que l’aire no sequi la superfície de l’hummus.

14

Amanir amb un bon raig de Pons Oli Verd.

Observaciones:
15

Serveix l’hummus de remolatxa com a dip d’unes verdures crues; pastanaga, api, xampinyons, carbassó, cogombre... Altament saludable!


 

Ingredients

 250 g Cigrons secs (quedaràn uns 600 g bullits)
 300 g Remolatxa bullida (2 unitats aprox)
 50 g Tahini
 1 Dent d’all
 3 g Sal
 1 Polsim de pebre
 75 ml Aigua freda
Per al tahini:
 220 g Llavor de sèsam
Maridem:

Directions

1

Posar en remull els cigrons amb el doble d’aigua durant 12 hores a temperatura ambient.

2

Escórrer els cigrons i rentar-los a consciència amb aigua freda.

3

Disposar una olla amb abundant aigua per cobrir els cigrons mínim 5 centímetres i portar a ebullició (han de ser aigües baixes en minerals, preferiblement embotellada).

4

Un cop bulli l’aigua, afegir els cigrons i deixar coure entre 40 i 120 minuts
en funció de la varietat del cigró a foc mitjà/baix.

5

En cas d’haver d’afegir aigua sempre ha de ser bullint.

6

Mentre refreden els cigrons farem el tahini torrant les llavors de sèsam en una paella fins que el conjunt adquireixi un color daurat.

7

Posar els cigrons a punt de sal els darrers minuts de cocció. Escórrer i deixar refredar.

8

Afegir al sèsam torrat 50 ml d’oli Pons Infusionat amb Llimona i passar el conjunt pel túrmix fins que adquireixi una consistència de pasta molt fina.

9

Disposar en un recipient els cigrons bullits (aproximadament 550/600 g).

10

Tallar la remolatxa i afegir-la al conjunt.

11

Afegir el tahini, l’all, l’oli Pons Culinari amb Fonoll, el pebre i les gotes de Pons Vinagre Chardonnay.

12

Turbinar el conjunt fins a aconseguir una pasta ben fina afegint l’aigua freda progressivament.

13

Desar l’hummus a la nevera tapat amb paper de film de manera que l’aire no sequi la superfície de l’hummus.

14

Amanir amb un bon raig de Pons Oli Verd.

Observaciones:
15

Serveix l’hummus de remolatxa com a dip d’unes verdures crues; pastanaga, api, xampinyons, carbassó, cogombre... Altament saludable!

Notes

HUMMUS DE REMOLATXA