SALMOREJO

CategoryDifficultyBeginner
Total Time20 mins

  4 PAX - Temps 20 min.  

Útils: Thermomix© o túrmix, colador xinés, puntilla, fusta de tall

Veure recepta en PDF o imprimir



INGREDIENTS

 900 g Tomàquet roma madur
 125 g Pa
 6 g Sal
Maridem:


ELABORACIÓ

1

Tallem el pa a daus i el disposem en un recipient.

2

Tallem els tomàquets madurs a daus grossos i els afegim al recipient del pa.

3

Afegim la sal, la meitat dels olis, el vinagre i remenem el conjunt.

4

Deixem reposar la preparació un parell d’hores a la nevera.

5

Turbinem el conjunt amb el Túrmix fins que quedi una emulsió ben fina.

6

Mentre turbinem la recepta, afegim progressivament la resta de l’oli Pons Reserva per tal que vagi emulsionant el conjunt.

7

Un cop el salmorejo adquireix una textura ben fina i un color ataronjat resultat de l’emulsió amb l’oli, passem el conjunt pel colador xinès.

8

Cal que el Salmorejo hagi reposat en nevera per tal que el servim fresc.

Observacions:
9

L’oli Pons Infusionat amb All, aporta un subtil i suficient aroma a la recepta. En cas que es vulgui també es pot afegir mitja dent d’all. Tradicionalment el Salmorejo se serveix acompanyat amb ou dur i pernil Ibèric d’aglà tallat a daus petits.


 

Ingredients

 900 g Tomàquet roma madur
 125 g Pa
 6 g Sal
Maridem:

Directions

1

Tallem el pa a daus i el disposem en un recipient.

2

Tallem els tomàquets madurs a daus grossos i els afegim al recipient del pa.

3

Afegim la sal, la meitat dels olis, el vinagre i remenem el conjunt.

4

Deixem reposar la preparació un parell d’hores a la nevera.

5

Turbinem el conjunt amb el Túrmix fins que quedi una emulsió ben fina.

6

Mentre turbinem la recepta, afegim progressivament la resta de l’oli Pons Reserva per tal que vagi emulsionant el conjunt.

7

Un cop el salmorejo adquireix una textura ben fina i un color ataronjat resultat de l’emulsió amb l’oli, passem el conjunt pel colador xinès.

8

Cal que el Salmorejo hagi reposat en nevera per tal que el servim fresc.

Observacions:
9

L’oli Pons Infusionat amb All, aporta un subtil i suficient aroma a la recepta. En cas que es vulgui també es pot afegir mitja dent d’all. Tradicionalment el Salmorejo se serveix acompanyat amb ou dur i pernil Ibèric d’aglà tallat a daus petits.

SALMOREJO