Propietats de l’oli de tòfona i com usar-lo en els teus plats

La tòfona es ben coneguda per ser un dels aliments més cotitzats del món, el seu aroma complex i sabor intens enamora a xefs i experts culinaris. Aquest fong tant exclusiu no admet cap tipus de cocció i es consumeix amb molt poca quantitat, habitualment ratllat o laminat damunt dels plats un cop estan acabats.

L’oli d’oliva verge extra amb tòfona ens permet gaudir de tot l’aroma i sabor d’aquest aliment exclusiu i beneficiar-nos de la multitud de propietats beneficioses per la salut que té:

  • Millora la salut del cor i redueix el colesterol, gràcies a la seva elevada quantitat de vitamina E, l’oli de tòfona resulta molt útil per fer front al colesterol dolent.
  • Enforteix el sistema ossi, ja que contribueix a l’absorció per part de l’organisme de minerals necessaris per l’enfortiment del sistema ossi com el fosfor i el calci.
  • Digestions més suaus, també contribueix a suavitzar les digestions evitant l’aparició de simptomes com l’acidesa.
  • Es un gran aliat en dietes de pèrdua de pes ja que la seva aportació saboritzant redueix l’ús de sals i altres condiments.

Igual que la tòfona, aquest oli infusionat el farem servir per la finalització de plats, ja que es la millor manera de preservar l’aroma tant volàtil que té la tòfona. Si voleu conéixer les millors receptes amb tòfona, en tenim unes quantes preparades en l’apartat de receptes que us encantaran!