La Llena 2016, el nostre vi negre de Col·lecció

Tal i com comentavem en el post sobre el nostre vi blanc Cingles 2018, els vins de Col·lecció de Clos Pons son el regal que la nostra vinya ens dóna en cada verema. Son vins únics i d’elaboració molt limitada. Els sel·lecciona el nostre enòleg Martí Magriñá, fruit de la particularitat del nostre terrer i de les condicions de cada anyada. Son vins que neixen esporàdicament sols en anyades excepcionals i que, per tant, tenen una qualitat màxima.

Es el cas de La Llena 2016, un vi negre elaborat exclusivament amb Cabernet Sauvignon procedent de les nostres vinyes velles de la finca de La Pobla de Cérvoles. Una finca ecològica amb sòl calcari que destaca per la seva altitud, 680 metres, ja que està situada als peus de la Serra de la Llena.

Veremat i seleccionat manualment el 5 d’Octubre de 2016 i fruit d’una anyada amb baixa pluviometria 264 l /m2, aquest vi negre ha estat envellit durant dotze mesos en barriques Sylvain i Demptos.

Martí Magriñà, ens dóna més detalls sobre aquest vi

El resultat ha estat aquest magnífic vi de col·lecció de color intens, aroma expressiu i notes especiades i balsàmiques. Un vi negre golós i de gran cos.

El servirem a una temperatura de 17ºC, d’aquesta manera podrem apreciar la seva estructura i aromes de forma més clara.

Com ens comenta el nostre enòleg en aquest vídeo, serà perfecte per maridar-lo amb carns a la brasa, fricandó i sobretot amb un civet de senglar.

Gaudiu-lo!