Especial vins negres CLOS PONS – Alges

Si en l’anterior entrada comentàvem la part gastronòmica d’aquests vins, avui us volem parlar de com la naturalesa del terreny afecta al resultat final del vi.

El celler Clos Pons té les vinyes repartides entre l’Albagés i la Pobla de Cérvoles, entre uns 500 i 700 metres d’altura i al costat de la Serra de la Llena, que separa la línia de costa amb l’interior. Aquesta separació fa que el clima sigui extrem, amb una temperatura molt elevada a l’estiu però amb nits fredes i un hivern fred i humit. A més, el terreny on està assentada la vinya es argil·lós-calcari, pobre amb matèria orgànica, fet que dóna als vins una concentració i mineralitat notable, equilibrada amb l’acidesa i les notes de fusta d’aquests vins.

El nostre negre més conegut:

Alges 2014.

Elaborat amb Garnatxa, Syrah i Ull de Llebre, aquest vi ens transporta al territori Garrigues. El nom en si ens uneix a aquest territori, Alges és la contracció de l’Albagés, el nom de la localitat on es troben les vinyes.

Les condicions climàtiques extremes i la baixa producció es reflecteixen en l’Alges, un vi amb un intens color profund, que mostra potents aromes de fruita madura i notes de roure elegants.

En boca és concentrat, estructurat i ple de caràcter. Té un notable bouquet amb melmelada de fruits vermells, regalèssia i notes especiades sobre un fons mineral. El seu acabat és persistent, ric i sedós.